Om oss

Vi som har Boholmen´s kennel heter Camilla och Håkan. Vi skaffade kennelnamn 2007 men känt att vi inte haft "rätt" avelsmaterial och tillräcklig kunskap kring hur vår uppfödning skulle se ut och vad för individer vi ville avla på. Vad vi ansåg vara viktigt o.s.v. 

Vi vet lite mer idag om hur vi vill att vår uppfödning ska vara och en mycket viktig sak för oss är att individerna vi använder är mentalt bra och friska, DNA testade. Vi premierar DNA tester, MH eller BPH prov och bra stabila hundar. Vår första kull tog vi 2019. Vi har ett par kullar om året och säljer i första hand till de som vill tävla, t ex. lydnad, bruks, viltspår, jakt eller till dig som vill använda hunden i praktisk jakt eller viltspår. Vi hoppas att ni som hör av er förstår vikten av att aktivera och arbeta med hunden då dessa valpar/hundar mår bäst av att få ett aktivt och stimulerande liv.

Camilla är utbildad IMMI instruktör och har flera andra utbildningar inom hund. Hon tränar och tävlar i Bruks och Lydnad och startar på Jaktprov. Håkan använder hundarna i praktisk jakt, eftersök och går Viltspårprov med hundarna.